Aanbod

Het jonge kind

Wanneer kinderen op jonge leeftijd geconfronteerd worden met trauma, kan dit invloed hebben op verschillende ontwikkelingsdomeinen. De therapie wordt aangepast aan de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind.

Het doel is om een veilige, ondersteunende omgeving te bieden waarin het kind zich vrij voelt om zijn of haar emoties, gedachten en ervaringen te uiten. Door middel van speelse, creatieve en lichaamsgerichte technieken zoals speltherapie, ouder-kind therapie of storytelling, kunnen kinderen op zowel een verbale als non-verbale manier hun emoties uiten en hun trauma verwerken. 

 

Ouders

Voor ouders die perinataal of ander trauma hebben meegemaakt die impact heeft op hun ouderschap, kan psychotherapie een helende en ondersteunende functie hebben. Het kan hen helpen om te gaan met gevoelens van verdriet, angst, schuld of onzekerheid die voortkomen uit de traumatische gebeurtenis.

Therapie kan ouders een veilige ruimte bieden om hun emoties te uiten, hun ervaringen te begrijpen en verwerken, en om te leren omgaan met de impact van het trauma op henzelf en hun gezinsdynamiek.

Door middel van gesprekstherapie, EMDR, lichaamsgerichte interventies en/of andere passende interventies, kunnen ouders tools en strategieën ontwikkelen om beter om te gaan met hun emoties en hun rol als ouder te versterken. 

Vorming, supervisie en groepsaanbod

Ik heb ook een aanbod naar supervisie en vorming.

Supervisie kan onder de vorm van individuele supervisie, groepsupervisie of supervisie in teams.

Vorming kan aangevraagd worden rond verschillende thema's, zoals o.a.: trauma, gehechtheid, het jonge kind, sensitief ouderschap, zelfzorg,....

Daarnaast zal er regelmatig een groepsaanbod zijn, bekendmaking gebeurd via de website (zie onderaan)